Tottenham werd met 1-0 verslagen door Milan bij de laatste 16 van de Champions League

Tottenham Hotspur had een slechte week, maar had vandaag in Milaan de kans om de zaken om te draaien. Het speelde in het San Siro tegen een AC Milan-ploeg die bijna net zo slecht was als zijzelf. Het doelpunt van Brahim Diaz bezorgde de Italianen echter een 1-0 overwinning op Tottenham Hotspur in hun laatste-16 eerste been van de Champions League in het San Siro.

Diaz schoot na zeven minuten van dichtbij raak en de Spurs hadden het geluk niet verder achterop te raken in de slotfase, toen Milan via Charles De Ketelaere en Malick Thiaw twee prachtige kopkansen om zeep hielp. De treffer van de Spanjaard was de eerste en een van de weinige echte kansen in een rommelige wedstrijd die de verre van sprankelende vorm van beide teams in de wedstrijd benadrukte. Bekijk meer Tottenham nieuws op https://www.fanshopvoetbal.com/.

Spurs creëerde nauwelijks iets en na de nederlaag van dinsdag zei Conte dat het zijn taak was om zijn spelers meer vertrouwen te geven. Het is geen rampzalig resultaat, want Spurs heeft begin maart de kans om thuis de zaken om te draaien, maar het zal de Spurs-fans niet echt aanmoedigen.

Milan heeft de laatste jaren een bedroevende staat van dienst tegen Premier League-clubs, met slechts één overwinning in 17 wedstrijden voorafgaand aan de confrontatie met de Spurs van Antonio Conte. In de tussentijd zullen de personele problemen van Spurs zich voortzetten in de tweede wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium, met een gele kaart voor Eric Dier als gevolg van een schorsing.

Conte, die twee weken in de Spurs-dug-out zat nadat hij een galblaasoperatie had ondergaan, gaf de teugels op het middenveld over aan Oliver Skipp en Pape Matar Sarr, nadat Rodrigo Bentancur en Yves Bissouma vorige week geblesseerd uitvielen. “Ik denk dat sommige spelers wat meer geloof nodig hebben, vooral in de aanval. We moeten dat geloof hervinden dat we verloren hebben in het aanpakken van je man, maar er was een grote inzet en wil”, vertelde Conte aan verslaggevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *