Rodrigo Bentancur de rest van het seizoen uitgeschakeld door blessure

Tottenham is opnieuw getroffen door een ernstige blessure op het middenveld. Rodrigo Bentancur is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld vanwege een kruisbandblessure. De Uruguayaan moest zaterdag tijdens de vernederende 4-1 nederlaag van Spurs bij Leicester verstek laten gaan. Klik hier voor meer nieuws over Tottenham.

De recente resultaten leken te wijzen op een ommekeer in de vorm van Spurs, met de 1-0 overwinning op Manchester City misschien wel een van de beste prestaties van het seizoen en ook hun derde clean sheet op rij. Toch hebben ze niet bepaald een boost gekregen, omdat drie belangrijke spelers zullen ontbreken, namelijk Hugo Lloris, Pierre-Emil Hojbjerg en Bentancur.

Bentancur zal de rest van dit seizoen en mogelijk het begin van het volgende missen, omdat hij aan een langdurig revalidatieproces begint. Volgens het rapport heeft de middenvelder van Uruguay vanochtend een scan van zijn knie gehad, met een slecht resultaat, en een herstelperiode van zes maanden of langer. Het gaat van kwaad tot erger voor Tottenham baas Antonio Conte op het blessure front, met Bentancur als toevoeging aan hun crisis.

Twee dagen eerder zei Spurs dat een andere middenvelder, Yves Bissouma, geopereerd moest worden aan een stressfractuur in zijn linkerenkel. De club gaf geen tijdschema voor de terugkeer van Bissouma. Pape Matar Sarr verving Bentancur in het King Power Stadium en zal naar verwachting dinsdag in de eerste helft van het Champions League-duel tegen Milaan starten. Romero zal er in ieder geval weer bij zijn, terwijl Porro mogelijk wordt vervangen door de defensievere Emerson Royal.

Bentancur is misschien wel de beste middenvelder van Tottenham en wordt door de supporters beschouwd als een van de beste spelers van het team. Milan verwelkomde vandaag op de training Ismael Benbacer en Fikayuo Tomori.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *