Tottenham is geïnteresseerd in Crystal Palace en Engeland verdediger Marc Guehi

Tottenham is geïnteresseerd in de Engelse verdediger Marc Guehi nu Crystal Palace zich schrap zet voor een gevecht om nog een belangrijke speler te behouden voor volgend seizoen. De hooggewaardeerde centrale verdediger is een van de populairste vooruitzichten in het Engelse voetbal op dit moment en Spurs hoopt hem binnen te halen om hun verdediging te versterken.

De 22-jarige is uitgegroeid tot een cruciale speler voor Palace sinds hij in 2021 bij de Eagles kwam. De speler is erin geslaagd om zijn weg naar Engeland te forceren en hij is waarschijnlijk een belangrijke speler voor club en land in de komende jaren. Volgens The Daily Mail ziet het management van Spurs de 22-jarige als een van de twee nieuwe middenvelders die de club voor volgend seizoen wil binnenhalen. Tottenham begint hun plannen voor de zomerse transferperiode op te stellen, omdat de club een stap dichter bij de top van de competitie wil komen.

Spurs volgen de 22-jarige sinds hij Chelsea verliet om zich in 2021 voor 18 miljoen pond bij de Zuid-Londenaren aan te sluiten. Sinds zijn jeugd maakte hij deel uit van de Chelsea jeugdopleiding. Hij doorliep hun gelederen en werd twee keer uitgeleend aan Swansea, voordat hij definitief overstapte naar de Eagles. De lening van Clement Lenglet loopt in de zomer af, terwijl er twijfels zijn over de toekomst van Davinson Sanchez bij Spurs. Guehi is een grote fan van Harry Kane en noemt hem een van de beste spelers met wie hij in het verleden heeft gespeeld.

Guehi wordt echter naar verluidt in hoog aanzien gehouden door Palace-manager Patrick Vieira en zou zeker niet goedkoop zijn voor een geïnteresseerde club als gevolg van zijn belang voor zijn huidige werkgevers. Maar de 22-jarige wordt waarschijnlijk aangetrokken door het idee om voor een topclub te spelen en Tottenham zou hem volgend seizoen Champions League-voetbal kunnen bieden. De Daily Mail meldt dat de Eagles een transferlabel van 45 miljoen pond op de international van Engeland hebben geplakt, en dat een bod daarboven mogelijk tot een overstap zal leiden.

Hij is echter gemakkelijker te contracteren dan Spurs’ andere doelwit Josko Gvardiol, die na de recente verlenging van zijn contract met RB Leipzig ’s werelds eerste verdediger van 100 miljoen pond zou kunnen worden. De Spurs-baas wil een jonge verdediger die op lange termijn kan worden ingezet, maar die de kwaliteit heeft om vanaf het begin te starten. Spurs is bereid om hun interesse in Guehi, die in belangrijke mate als een speler van eigen bodem kan worden beschouwd, te onderzoeken. Of Spurs bereid is geld uit te trekken voor Guehi valt nog te bezien, maar men moet zich voorstellen dat dit een haalbaar doel is voor Spurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *