Tottenham houdt Liverpool-middenvelder Naby Keita in de gaten

Volgens 90min was Tottenham een van de “Premier League-clubs” die Liverpool-middenvelder Naby Keita in oktober in de gaten hielden. De 27-jarige heeft aan het einde van het seizoen geen contract meer en het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat hij een nieuwe deal zal tekenen, nadat hij sporadisch werd gebruikt door Jurgen Klopp. Bekijk hier prachtig tottenham transfernieuws.

Hij is in en uit de Liverpool-ploeg geweest sinds hij in 2018 bij de club kwam. In zijn vijfde seizoen bij Liverpool heeft Keita 127 keer gespeeld voor de Reds. Blessures zijn een probleem geweest. Als gevolg daarvan heeft hij zijn ritme niet kunnen vinden en is hij nooit in staat geweest om zichzelf te cementeren als een vaste starter voor de Reds.

Liverpool probeerde Keita vorig jaar aan een nieuw contract te binden. De middenvelder weigerde echter hun eerste aanbod en Liverpool heeft besloten hem geen hogere voorwaarden aan te bieden. Zijn prestaties bij RB Leipzig bewijzen dat hij de capaciteiten heeft en misschien is een stap weg van Liverpool wat hij nodig heeft om zijn potentieel waar te maken.

Tottenham hoopt diep te gaan in de Champions League en staat later deze maand bij de laatste 16 tegenover AC Milan. Als Antonio Conte erin slaagt het beste uit Keita te halen en als hij blessurevrij blijft, zal hij naast Hojberg en Rodrigo Bentancur een uitstekende aanwinst zijn voor het middenveld van de Spurs.

Volgens 90Min overwegen diverse andere Premier League-clubs een bod, samen met Inter, AC Milan, Lyon, Monaco en oud-club RB Leipzig. Spurs heeft een aanvallende middenvelder nodig. Of in ieder geval een speler die doelpunten kan maken – maar de energie heeft om terug te keren op het middenveld en een verdedigend scherm te bieden. Maar een speler van het kaliber van Keita tekenen, mogelijk zonder transfersom, is een kans die ze maar beter kunnen grijpen.

Als Conte ervan overtuigd is dat hij Keita opnieuw kan aanwakkeren en de vorm kan brengen die hij voor Leipzig produceerde, dan zou het een slim zakendoen kunnen zijn. Hoewel zijn tijd op Anfield niet naar wens is verlopen, lijkt de kans om Keita – nog steeds Liverpools op drie na duurste ondertekening aller tijden – gratis aan te trekken voor Conte erg verleidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *