Antonio Conte heeft nog tijd nodig om te herstellen van galblaasoperatie

Tottenham Hotspur hoofdtrainer Antonio Conte zal een periode niet kunnen voetballen om te herstellen van een galblaasoperatie. Volgens de club zal de ingreep vandaag (woensdag) plaatsvinden en zal de Italiaan na een periode van herstel terugkeren.

Spurs maakte gisteren bekend dat Conte last had van ernstige buikpijn en de diagnose cholecystitis had gekregen. Het medische team van Tottenham heeft nauw overleg gevoerd met Conte sinds hij terugvloog naar Italië en klaagde over buikpijn, nadat hij de spelers twee dagen vrij had gegeven na de FA Cup-zege op Preston.

De manager zei woensdag dat de operatie “goed was verlopen”. “Bedankt voor jullie lieve berichten, mijn operatie is goed gegaan en ik voel me al beter”, zei Conte in een post op Instagram. Deze operatie maakt deel uit van een heel, ECHT slecht jaar voor Conte, met onder meer de dood van drie goede vrienden en een Tottenham-team dat het soms moeilijk heeft. De assistent van de Italiaan, Cristian Stellini, lijkt in de dug-out te gaan zitten terwijl hij herstelt.

Conte werd in november 2021 manager van Tottenham en slaagde erin de club in het seizoen 2021/22 naar een top vier-klassering te loodsen. De slimme januari-aanwinsten van Rodrigo Bentancur en Dejan Kulusevski waren de sleutel tot het succes. Je moet medelijden hebben met Conte, hij lijkt dit seizoen geen enkele kans te krijgen. Wij wensen hem een spoedig herstel en kunnen niet wachten om hem weer langs de lijn te zien staan. Conte is een beruchte workaholic die de clubs graag micromanaget. Hij dicteert alles. Wanneer ze trainen, hoe ze trainen, hoe lang.

De volgende wedstrijd van Tottenham is thuis tegen Manchester City op 5 februari en daarna op 11 februari tegen Leicester City. De club heeft nog niet bevestigd wie de wedstrijd van zondag zal leiden. Volgens de NHS kan het tussen de twee en acht weken duren voordat je na een galblaasoperatie weer volledig actief bent, afhankelijk van het soort ingreep. In het ergste geval kan Conte volgens het huidige schema negen wedstrijden missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *