Iraans-Amerikaanse miljardair lanceert overnamebod van 3,75 miljard dollar op Tottenham

De Iraans-Amerikaanse miljardair Jahm Najafi, voorzitter van MSP Sports Capital, staat op het punt een overnamebod van 3,75 miljard dollar uit te brengen op voetbalclub Tottenham Hotspur in de Premier League, vertelde een bron die bekend is met de zaak woensdag aan Reuters. Najafi werkt met een consortium van investeerders om het bod te structureren en is weken verwijderd van het formeel benaderen van Spurs eigenaar Joe Lewis en de voorzitter van de voetbalclub Daniel Levy, zeiden deze mensen.

MSP wordt geleid door de Iraans-Amerikaanse zakenman Jahm Najafi, die een minderheidseigenaar is van de Phoenix Suns NBA en ook een financieel belang heeft in het McLaren F1-team. Hoewel hij nog geen formeel bod heeft uitgebracht, wordt volgens het rapport verwacht dat dit binnen enkele weken zal gebeuren.

Najafi is voorzitter van MSP Sports Capital, een bedrijf dat zich identificeert als investeerder in sportteams, competities en bedrijven in het sportecosysteem die ambitieuze, uitdagende taken nastreven, aldus hun website. Het bod wordt zo berekend dat Najafi en MSP 70 procent van het kapitaal inbrengen, terwijl anderen de resterende 30 procent bijdragen.

Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in Tottenham buiten het veld. De Noord-Londense club won echter voor het laatst een trofee in 2008, toen ze de League Cup wonnen. Spurs fans zijn in toenemende mate gefrustreerd door het gebrek aan trofeeën, wat leidde tot recente protesten tegen de eigenaar. Hun marktwaarde is aanzienlijk lager dan die van United of Liverpool, maar de club heeft een enorm potentieel.

Tottenham bezit enorme stukken land rond het stadion die zij willen herontwikkelen en de omgeving willen transformeren met nieuwe woningen, industrie, vrijetijdsprojecten en andere ontwikkelingen. Het team is ook klaar met een nieuw stadion in Londen in 2019 dat werd geschat op ongeveer 1 miljard dollar. Daarom is de wens van de Najafi-geleide groep om de club te kopen naar verluidt versterkt door de potentiële vastgoed- en ontwikkelingsrechten die mogelijk zouden zijn door eigendom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *