Tottenham is geïnteresseerd in Marcus Edwards en Pedro Porro

Sporting CP baas Ruben Amorim heeft toegegeven dat het moeilijk kan worden voor de Portugese club om hun sterspelers – Marcus Edwards en Pedro Porro – deze maand vast te houden. De laatste van de twee wordt sterk in verband gebracht met een verhuizing naar de Premier League in de transferwindow van januari, waarbij Tottenham geïnteresseerd zou zijn.
Tottenham zal Pedro Porro’s 45 miljoen euro (36,7 miljoen euro) moeten betalen als ze hem in januari willen kopen. De verslaggever heeft beweerd dat de club voor het sluiten van het venster een zet zal doen voor de edelman, maar ze zullen zijn 40 miljoen pond vrijwaringsclausule moeten betalen om een deal veilig te stellen.
Er is veel te zeggen voor Porro, die met zijn 23 jaar lijkt te passen in het aanvallende profiel dat Conte wil van zijn vleugelverdedigers. Hij heeft twee keer tegen Spurs gespeeld en heeft in beide wedstrijden indruk gemaakt. Porro is goed in het benutten van ruimte naar voren en zou een aanwinst zijn in de tegenaanval.
Porro heeft bovendien een vrijwaringsclausule van ongeveer 40 miljoen pond in zijn contract, en Conte wil de 23-jarige deze winter graag contracteren.
Een paar dagen voordat de transferwindow van januari openging, zei Amorim op een persconferentie: “Met betrekking tot Pedro Porro weten we dat er spelers in ons team zijn die, door wat ze gedaan hebben, nu gewild zijn bij andere clubs.”
Porro, die ooit door journalist Josh Bunting “indrukwekkend” werd genoemd, staat de laatste 365 dagen in beide statistieken in de top acht van Europa op de 99e plaats, waaruit blijkt dat hij een van de meest creatieve spelers op zijn positie is op het continent.
Volgens de Standard zijn Spurs bovendien geïnteresseerd in de aankoop van twee andere spelers in deze periode, naast Porro – een andere aanvaller om de frontlinie aan te vullen en een langetermijnopvolger voor Hugo Lloris in het doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *