QSI heeft Hotspur geïdentificeerd als potentiële minderheidsinvestering

Qatar Sports Investments, de eigenaren van Paris Saint-Germain, hebben Tottenham Hotspur geïdentificeerd als een potentiële minderheidsinvestering nu zij hun plannen om een wereldwijd netwerk van voetbalclubs op te bouwen in 2023 versnellen. QSI overweegt ook zowel een volledige overname als een belang in rivalen zoals Manchester United of Liverpool FC, voegde de persoon eraan toe, die niet bij naam genoemd wil worden omdat de besprekingen privé zijn.
Nasser Al-Khalefi, voorzitter van PSG, dat in handen is van Qatar, heeft vorige week in Londen privégesprekken gevoerd met de baas van de Spurs, meldt CBS. Qatar’s QSI bezit momenteel de Franse kampioen PSG en een belang van ongeveer 22% in de Portugese club Braga. Nu hoopt QSI het UAE-eigendomsmodel met meerdere clubs te evenaren bij Manchester City, en na het WK zijn ze bereid een Premier League-team aan hun eigen collectie toe te voegen.
Meer dan 300 clubs over de hele wereld zijn eigendom van meerdere clubs, maar QSI heeft alleen belangen in PSG en Braga. Dat zal veranderen in 2023, een jaar van ambitieuze strategische overnames voor QSI.
De Europese voetbalregels verbieden teams met dezelfde eigenaar om integriteitsredenen aan dezelfde competitie deel te nemen, maar minderheidsbelangen zijn toegestaan. Investeringen uit het Midden-Oosten zijn niet ongewoon in het voetbal en de Premier League.
Toch zou een investering in Spurs een minderheidsbelang zijn, gezien de regels van de UEFA betreffende teams met dezelfde eigenaar die tegenover elkaar staan in de Europese competitie. QSI bekijkt voetbalinvesteringsmogelijkheden over de hele wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *