Kulusevski werd uitgeroepen tot Zweedse voetballer van 2022

Tottenham Hotspur-middenvelder Dejan Kulusevski is dinsdag uitgeroepen tot de Zweedse voetballer van het jaar. Het is de tweede Spurs-voetballer in een week tijd die de hoogste eer van zijn land in de wacht sleept, nadat Son Heung-min vorige week het Koreaanse equivalent won. Tegenwoordig is het niet ongewoon om Gimme, gimme, gimme een gember van Zweden te horen echoën van Spurs-fans op de tribunes. Hij was uitstekend, met zes doelpunten en 13 assists in 2022.
Spurs kwam voor de negende wedstrijd op rij op achterstand en stond op Boxing Day met 2-0 achter bij Brentford, voordat Harry Kane en Pierre-Emile Hojbjerg een punt redden. Maar de Zweedse vleugelspeler Kulusevski was niet onder de indruk van hun trage start: “We moeten ons verbeteren. Het is niet OK om wedstrijden zo te beginnen.”
“De eerste helft was erg slecht, we voelden ons niet klaar, we verloren elke tweede bal en deden niets met de bal”, vertelde de Zweedse vleugelspeler Kulusevski aan de clubwebsite. Antonio Conte prees het karakter en de wil van zijn team nadat ze zich terugvochten om 2-2 gelijk te spelen bij Brentford, maar waarschuwde hen dat ze niet kunnen verwachten hun ambities te bereiken als ze zo doorgaan.
Kulusevski heeft zich niet alleen geliefd gemaakt bij Antonio Conte, maar ook bij de Spurs-fans en de hele Zweedse natie. Hij heeft bewezen de spil van de aanval te zijn in een Tottenham-ploeg die soms moeite had om kansen te creëren. Hij is ook ongelooflijk gelukkig in Londen en plukt de vruchten van een uitstekende 2022.
Tottenham’s volgende wedstrijd is thuis tegen Aston Villa op Nieuwjaarsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *