Harry Kane is “absoluut ontdaan”

Harry Kane is gewaarschuwd dat hij de aanvoerdersband kan verliezen na de nederlaag tegen Frankrijk op het WK. Harry Kane van Engeland heeft gezegd dat hij “absoluut ontdaan” is na het missen van een cruciale penalty die de wedstrijd in de kwartfinale van het WK tegen Frankrijk had kunnen beslissen. “Het is een moeilijke tijd voor de nationale ploeg van Engeland en Harry”, zei Lloris dinsdag tegen verslaggevers in de aanloop naar de halve finale van woensdag tegen Marokko.
Natuurlijk was Harry Kane teleurgesteld over hoe het moment, dat ongetwijfeld een van de grootste uit zijn carrière was, uitpakte, en hij ontkende niet dat de misser nog lang op hem zou drukken. Het is de vierde keer dat Kane twee strafschoppen neemt in dezelfde wedstrijd van Engeland en zijn eerste misser in die wedstrijden, terwijl bij de twee keer dat Engeland halverwege de wedstrijd wisselde de tweede nemer miste.
Kane versloeg zijn Spurs-teamgenoot Hugo Lloris om de wedstrijd op 1-1 te brengen met zijn eerste penalty, maar nadat Olivier Giroud de tweede van Frankrijk had gescoord, kon Kane zijn land niet meer redden. Kane haalde uiteindelijk niet zijn prestatie van 2018 in Rusland – zijn eerste WK -, waarin hij zes doelpunten maakte en op weg was naar een Gouden Laars als topscorer van het toernooi.
“In de voetbalgeschiedenis hebben veel topspelers in hun carrière strafschoppen gemist — Lionel Messi, Cristiano Ronaldo — maar ik twijfel er niet aan dat Harry zijn kin omhoog zal houden en Tottenham en de nationale ploeg zal helpen om te schitteren,” zei Lloris. De aanvoerder van Engeland was een van de meest briljante spelers tijdens het toernooi, maar zijn beruchte strafschopmisser zal de mensen bijblijven van zijn tijd in Qatar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *