Conte’s toekomst steeds onzekerder

De positie van Tottenham-manager Antonio Conte wordt steeds onzekerder nu de zorgwekkende vorm van de club een belangrijke factor wordt in de beslissing over de toekomst van de Italiaan op lange termijn. Conte is een van de beste coaches ter wereld. Geen twijfel mogelijk. Maar sommige coaches en clubs passen gewoon niet bij elkaar. Tottenham heeft nu zes wedstrijden gespeeld tegen de rest van de grote zeven en ze allemaal verloren, behalve het late gelijkspel bij Chelsea. Na een tweede nederlaag in de North London Derby van het seizoen, konden de Tottenham fans het begrijpelijkerwijs niet eens worden over de schuldige.
Spurs hebben in de zomer Richarlison, Yves Bissouma, Cristian Romero, Ivan Perisic, Clement Lenglet, Djed Spence en Fraser Forster definitief gecontracteerd voor een totaalbedrag van 172 miljoen pond en Conte, wiens contract aan het eind van het seizoen afloopt, probeert ook bij de club een winnende cultuur te creëren.
Maar de Daily Mail meldt dat de zorgwekkende vorm van Spurs de toekomst van Conte op lange termijn zou kunnen bepalen. Het rapport voegt eraan toe dat men het erover eens is dat het “self-defeating” zou zijn voor “alle partijen” om de verlengingen te activeren, temidden van suggesties dat Conte en de visie van de club niet op één lijn zitten.
De onzekerheid over de toekomst van Conte zal niet onopgemerkt zijn gebleven bij voorzitter Daniel Levy, die erom bekend staat zijn aanstellingen als manager ruim van tevoren te plannen. Conte is niet gebonden aan dit project zoals Pep Guardiola aan Manchester City of Jürgen Klopp aan Liverpool. Hij leeft niet mee met Tottenham zoals Mikel Arteta met Arsenal of Gareth Ainsworth met Wycombe.
Jamie Redknapp: “Arsenal heeft sinds mei 120 miljoen pond uitgegeven en Tottenham 172 miljoen pond. We denken dat Tottenham het team is dat vooruitgang heeft geboekt, maar dat is niet zo.”
Als Spurs donderdagavond Manchester City niet verslaat, kunnen ze verder wegdrijven van de Champions League-plaatsen. Manchester United, dat vierde staat, heeft een wedstrijd achter de rug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *