Tottenham staat dicht bij een akkoord met Sporting Lissabon over Pedro Porro

Tottenham Hotspur had een drukke zomer transferwindow en nu zijn hun zaken in januari begonnen nadat de club eerder deze week Arnaut Danjuma heeft geleend van Villarreal. Met Sporting Lissabon zijn ze dicht bij een akkoord over Pedro Porro, nu de rechtsback een contract voor vijf en een half jaar gaat tekenen.

Porro, 23, speelde zaterdag voor Sporting in de 2-0 nederlaag in de Portugese League Cup tegen FC Porto, en werd na afloop zwaaiend naar de fans gefotografeerd. Deze campagne was hij een vaste waarde in een goedkope voetbaltenues voor de ploeg van Ruben Amorim, met drie doelpunten en 11 assists in 25 wedstrijden in alle competities.

Volgens verschillende bronnen heeft Sporting de afgelopen dagen de boel op stelten gezet tijdens de gesprekken, de doelpalen verzet en vertraagd om hen de tijd te geven een vervanger voor Porro te vinden. Sky Sports News begrijpt dat Spurs bereid is te voldoen aan de financiële eisen van de Portugese club voor de 23-jarige, die een clausule van 39 miljoen pond in zijn contract heeft. Volgens Fabrizio Romano heeft Tottenham een “volledig mondeling akkoord” bereikt met Sporting en zal Porro in de komende 24 uur de overstap naar Hotspur Way maken.

Spurs hebben van de Spaanse ster, die tussen 2019 en 2022 bij Manchester City was, hun belangrijkste doelwit voor dit seizoen gemaakt, aangezien de ploeg van Antonio Conte kwetsbaar blijft achterin. De Noord-Londense club verhoogde zijn bod op de verdediger nadat een eerste bod was afgewezen, en alleen de laatste details van de deal moeten nu nog worden overeengekomen. En Sporting heeft enkele concessies gedaan – volgens de berichten bedraagt de uiteindelijke transfersom, inclusief escalators, 48 miljoen euro, wat 3 miljoen euro meer is dan de vaak genoemde vrijwaringsclausule van Porro.

Sporting Lissabon staat op het punt een overeenkomst te sluiten om Barcelona-rechtsback Hector Bellerin uit te lenen. Met de komst van de 27-jarige speler zouden ze een vervanger hebben voor Porro. Spurs ontvangt komend weekend Manchester City in het Tottenham Hotspur Stadium en Porro heeft nu een week om de medische keuring af te ronden en het papierwerk te ondertekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *