hoe lang Richarlison aan de kant zal staan

Tottenham Hotspur heeft vanochtend opnieuw een grote klap gekregen op een moment dat de club de naderende hervatting van het clubvoetbal zou moeten vieren. Richarlison blesseerde zijn hamstring in de warming-up van de kwartfinale van Brazilië tegen Kroatië op vrijdagavond, maar speelde 84 minuten, ondanks dat hij niet volledig mobiel leek tijdens de wedstrijd. Spurs wacht nog steeds op de resultaten van een scan die Richarlison na zijn terugkeer in Londen liet maken, en die scan zal ons waarschijnlijk veel meer vertellen over hoe lang hij aan de kant zal staan.
Richarlison scoorde twee keer in de 2-0 overwinning van Brazilië op Servië in de eerste groepswedstrijd. Daarna scoorde hij opnieuw tegen Zuid-Korea en assisteerde hij bij de 5-1 nederlaag tegen het team van ploeggenoot Son in de laatste 16e fase.
Richarlison scoorde slechts twee keer in 15 wedstrijden voor Tottenham sinds de Noord-Londenaren hem kochten voor een bedrag van 60 miljoen pond. Het is de laatste in een rij van blessures dit seizoen voor Antonio Conte. De manager van de Spurs heeft dit seizoen al te kampen gehad met de blessures van Dejan Kulusevski, Cristian Romero en Son Heung-min.
De Italiaanse baas streeft dit seizoen naar een top vier plaats voor Tottenham en gebruikt duidelijk psychologie om zijn spelers te motiveren. Tottenham zal nu hopen dat een overwinning op tweede kerstdag hen op weg kan helpen naar een succesvolle tweede seizoenshelft.
Het feit dat Richy 84 minuten kon spelen met een slechte hammy suggereert dat de blessure misschien niet zo erg is als hij zou kunnen zijn, maar club fysio’s zijn veel risicomijdender dan nationale team managers.
Heung-min Son komt vandaag terug naar het Verenigd Koninkrijk en zal zich morgen bij Spurs melden na de nederlaag van Zuid-Korea bij de laatste 16 tegen Brazilië.
Dit betekent dat Engeland-aanvoerder Harry Kane geen nieuwe kans op rust krijgt en op 26 december, wanneer de Premier League terugkeert, bij Brentford moet starten.