Top 7 grootste aanwinsten van Tottenham in de afgelopen tien jaar

In de afgelopen tien jaar heeft Tottenham Hotspur een aantal belangrijke aankopen gedaan die de club hebben geholpen succes te boeken en zich te vestigen als een topteam in de Engelse Premier League. Hier zijn enkele van Tottenham’s grootste ondertekeningen van het decennium.

1.     Harry Kane (2010)

Harry Kane is waarschijnlijk de beste speler van het decennium voor Tottenham. De Engelse spits kwam in 2004 bij de academie van de club en debuteerde in 2009 in het eerste elftal. Het duurde echter tot het seizoen 2013-14 voordat Kane zich met een voetbaltenues vestigde als vaste waarde. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de meest productieve spitsen in het wereldvoetbal, won hij twee Premier League Golden Boots en scoorde hij meer dan 200 doelpunten voor de club in alle competities.

2.     Toby Alderweireld (2015)

De Belgische center-back Toby Alderweireld werd in 2015 door Tottenham getekend van Atletico Madrid. Hij vestigde zich al snel als een belangrijke speler in de Spurs-verdediging en vormde een formidabele samenwerking met landgenoot Jan Vertonghen. Alderweireld’s leiderschap, verdedigende capaciteiten en uitstekende distributie hebben Tottenham geholpen een van de beste verdedigende teams in de competitie te worden in de afgelopen seizoenen.

3.     Dele Alli (2015)

Dele Alli kwam in 2015 bij Tottenham van Milton Keynes Dons en maakte al snel naam als een van de spannendste jonge talenten in het Engelse voetbal. Alli’s explosieve aanvalscapaciteiten en doelpuntenmakerstalent hielpen Tottenham aan een tweede plaats in de Premier League in 2016-17. Hoewel hij de laatste jaren worstelt met blessures en een inconsistente vorm, blijft Alli een belangrijke speler voor Tottenham en heeft hij het potentieel om een van de beste middenvelders van Europa te worden.

4.     Son Heung-Min (2015)

De Zuid-Koreaanse spits Son Heung-Min werd in 2015 door Tottenham getekend van Bayer Leverkusen. Sindsdien is hij een van de populairste en succesvolste spelers in de geschiedenis van de club geworden. Son’s combinatie van tempo, vaardigheid en scorend vermogen heeft hem een fanfavoriet gemaakt, en hij heeft meer dan 100 doelpunten gemaakt voor Tottenham in alle competities. Hij was ook instrumenteel in Tottenham’s run naar de Champions League finale in 2019, het scoren van cruciale doelpunten tegen Manchester City en Ajax in de knock-out fase.

5.     Christian Eriksen (2013)

De Deense middenvelder Christian Eriksen werd in 2013 door Tottenham getekend van Ajax. Hij vestigde zich al snel als een van de beste spelers in de Premier League. Zijn uitstekende passing, visie en spelinzicht hielpen Tottenham om zich meermaals te kwalificeren voor de Champions League. Eriksen verliet Tottenham in 2020 voor Inter Milaan, maar zijn bijdragen aan de club kunnen niet worden onderschat.

6.     Lucas Moura (2018)

De Braziliaanse vleugelspeler Lucas Moura werd in 2018 door Tottenham getekend van Paris Saint-Germain. Hij had een trage start van zijn Tottenham-carrière, maar werd een held voor de club in de Champions League van 2018-19. Moura scoorde een hattrick in de halve finale tegen Ajax, waaronder een dramatische winnaar in de laatste minuut die Tottenham voor het eerst in hun geschiedenis naar de finale stuurde. Sindsdien is hij een belangrijk lid van de Tottenham-selectie geworden, bekend om zijn tempo, trucjes en doelpuntenvermogen.

7.     Hugo Lloris (2012)

De Franse doelman Hugo Lloris werd in 2012 door Tottenham overgenomen van Lyon. Sindsdien is hij een van de beste keepers in de Premier League geworden, bekend om zijn schotvaardigheid, commanderende aanwezigheid en uitstekende distributie. Lloris won twee Premier League Golden Gloves en leidde Tottenham naar de Champions League-finale in 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *